top of page
  • Writer's pictureAtte Helenius

Taidekoti modernissa puutalossa

Päivitetty: 2. heinäk.Rakentaja: YIT

Kohde: Niemenrannan Rantapuisto

Asunto: A3 3H+KT 58m2


Sisustimme näköalakallion ja metsäisten ulkoilureittien viereen valmistuneeseen Niemenrannan Rantapuistoon raikkaan 58m2 kolmion. YIT:n modernissa puukerrostalossa sijaitsevan vaalean esittelyasunnon skandinaavinen tunnelma syntyy puisten yksityiskohtien ohella sisustukseen valituista aidoista tauluista ja pohjoismaisista design-klassikoista.


Juuret kestävän asumisen tulevaisuudessa

YIT:n puurakenteisen kerrostalon laadukkaassa ja turvallisessa hyvän olon kodissa on suomalaisille rakas puun tuntu. Moderni tumma puukerrostalo on nykyaikaisilla asumisen ratkaisuilla varusteltu ja kestävästi rakennettu. Sen kodeissa eletään kaupunkiympäristössä läheisen luonnon suomista mahdollisuuksista nauttien. Lue lisää: yit.fi/puukerrostalot 

Puurakenteisessa kerrostalossa huomasi hyvän sisäilman ja akustiikan, puun tuntua ja pehmeyttä asuntoon toi kauniit tehostepaneeliseinät.

Halusimme tuoda myös asunnon sisustukseen puun lämpöä. Valitsimme kokonaisuuteen upeita tammisia kalusteita, kuten Skagerakin Georg ruokapöytä, Adean Botanic hylly sekä yöpöydiksi Woodnotesin Twiggy pöydät.

Asunnoista on hienoja näkymiä järvelle ja puistoalueille. Pitkä Näsijärven rantaviiva upeine maisemineen ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksineen auttaa irtautumaan arjesta.

Kerroksellisuus rikastuttaa sisustusta

Sisustusta suunnitellessamme poimimme erilaisia pinnalla olevia materiaaleja ja tekstuureja, jotka luovat raikasta kerroksellisuutta vaalean harmoniseen sisustukseen. Orgaaniset pyöreät muodot omaavat Gubin Pacha lepotuoli sekä Sofacompany Paula sohva, päällystettynä eläväpintaisella buklee-kankaalla tuovat sisustukseen pehmeän kodikasta luonnetta.

Sisustusta rikastuttavat erilaiset materiaalit ja tekstuurit

Ferm livingin Arum lattiavalaisimen jalusta ja Gubin TS-sivupöydän kansi ovat tyylikästä travertiinia. Travertiini on hieman maanläheisempi valinta marmoriin verrattuna. Tämä beigen eri sävyissä esiintyvä kivilaji toimiikin loistavana kontrastina buklee-kankaan pehmeydelle.

Pyöreät muodot toistuvat kodin yksityiskohdissa

Ajaton messinki yksityiskohdissa, kuten esimerkiksi Menun TR bulb valaisimessa antaa tähän sisustukseen ripauksen eleganttia ja lämmintä hehkua. Viherkasvit tuovat sopivasti värikästä eloa, tähän muuten hillityn värimaailman omaavaan kotiin.

Puiset tehosteseinät, niihin sointuvat keittiökalusteet ja parketti luovat asuntoon kerrostalolle harvinaisen luonnonläheisen tunnelman.

Taide osana kotia

Saimme kunnian käyttää asunnossa upeaa paikallista taidetta. Teokset luovat asunnon sisustukseen syvyyttä ja persoonallisuutta. Nämä upeat katseenvangitsijat ovat taitavan tamperelaisen taiteilijan Matilda Kääntän luomia. Kääntä on taideyrittäjä, joka taiteen tekemisen ohella järjestää taidetapahtumia. Itseoppinut tamperelainen taiteilija nauttii erityisesti tilaustöistä, joissa hän pääsee yhdessä asiakkaan kanssa toteuttamaan yhteistä visiota.

Matildan abstraktit työt tunnistaa kontrasteista, tekstuurista ja usein teokset välittävät vahvoja tunteita. Teoksissa värit ja tekstuurit vaihtuvat ja soljuvat kankaalla vaivattomasti tehden katselijalle rauhoittavan olon.

Matildan mukaan taide saa erottua kodissa tai muissa tiloissa, mutta sen pitää kestää aikaa olematta tylsä. Teoksissa onkin haettu sekä suuria linjoja että ajattomuutta. Kääntän mukaan valolla on merkittävä vaikutus taiteelle – päivänvalon ja valaistuksen vaihtuessa tekstuuripitoiset työt näyttävät hyvin erilaisilta varjojen luodessa erilaista tunnelmaa valon ohella.

Lisää Matildan taiteesta: www.reteearts.fi ja @retee_arts

Puiset paneeliseinät toimivat kauniina taustana sisustukselle.


9 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page