top of page
Sisustussuunnittelija Sofia Ala-Ajos istuu tuolilla

Sofia Ala-Ajos

PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ & SISUSTUSSUNNITTELIJA

Olen työskennellyt sisustussuunnittelun parissa yli kuusi vuotta. Luovuus ja visuaalisuus ovat olleet osa minua jo nuoresta iästä lähtien, ja jo pienenä lapsena nautin oman huoneeni jatkuvasta järjestelystä ja sisustamisesta. Sisustussuunnittelu tuli elämääni lopullisesti, kun suunnittelin oman taloni laajan remontin. Päivät ja yöt kuluivat erilaisia kaluste- ja materiaalivaihtoehtoja tutkiessa, ja tunsin löytäneeni todellisen intohimoni. Remontin jälkeen taloni esiteltiin Plaza-sisustuslehdessä, ja toimittajan kommentti: ”En ihmettelisi, jos tästä nuoresta naisesta tulisi joku päivä ihan oikea sisustussuunnittelija”, sinetöi uravalintani.

Rohkeasti värejä

Tyylilleni on ominaista runsas värien käyttö, sisustustyylien yhdistely persoonallisiksi kokonaisuuksiksi sekä vanhan ja uuden sulauttaminen yhteen. Inspiroidun usein taiteesta – tauluista, veistoksista ja puutöistä – sekä väreistä. Rakastan leikitellä väreillä rohkeasti ja yhdistellä niitä yllätyksellisesti, ja odotan innolla myös uusien trendivärien saapumista.

Työssäni nautin eniten luovuudesta ja tunteiden herättämisestä. Tunnen onnistuneeni, kun ihminen saapuessaan tilaan haluaa ihastella ja tutkia ympäristöään. Vahvuuteni on luoda mieleenpainuvia tiloja ja tunnelmia, jotka tuovat ihmiset "tähän hetkeen" havainnoimaan ja fiilistelemään tilaa, jossa he fyysisesti ovat. Nautin erityisesti tehosteseinien valitsemisesta ja tilan herättämisestä eloon jo ennen kalusteiden saapumista. Perheasuntojen ja erityisesti lastenhuoneiden sisustaminen ja suunnittelu ovat vahvuuksiani.

Sofia Ala-ajos sisustaa

Suunnitteluprosessini alkaa aina huolellisella tutustumisella kohteeseen ja perusteellisilla keskusteluilla asiakkaan kanssa, jolloin otan huomioon tavoitellun kohderyhmän, asiakkaan toiveet ja tarpeet sekä tilan realiteetit. Mahdolliset ongelmat ovat tehty ratkaistaviksi, ja kaikkiin tiloihin löytyy optimaaliset kalusteet – ne on vain osattava löytää.

 

Olen sisustanut useita satoja asuntoja ja osaan nähdä tilat niin, että sisustus tuo aina esiin niiden parhaat puolet. Uskon, että kokemukseni, rohkeuteni ja jatkuva uteliaisuuteni alaa ja suunnittelua kohtaan takaavat menestykseni jatkossakin. Sisustussuunnittelu on asiakaspalveluammatti, ja siinä koen olevani vahvimmillani.

Lue kirjoittamiani blogitekstejä:

Suunnittelemiani kohteita:

POF Interior henkilökunta

Lue lisää POF Interior:sta

bottom of page