top of page

SECOND HAND SHOP:N EHDOT

Ehdot

Tämä sopimus sisältää POF Group Oy:n (Y-tunnus 2988359-9) (“POF Second Hand”, “Me”, ”POF”, ”POF Interior” tai “Palvelun tarjoaja”) ylläpitämän verkkokaupan ("Palvelu", ”Verkkokauppa”) käyttöä koskevat ehdot. Käyttäessään Palvelua, ostaessaan tuotteita Palvelusta tai rekisteröityessään Palveluun Käyttäjä hyväksyy tästä sopimuksesta ilmenevät ehdot ja sitoutuu noudattamaan näitä ehtoja. POF Second Hand pidättää oikeuden ehtojen muutoksiin koska tahansa.

Muutosoikeus koskee myös hinnoittelua ja myyntiprosessia.

POF Second Hand myy POF Interior:n myyntisisustuksista poistuvia kalusteita ja sisustusesineitä (“Kaluste”, ”Tuote”) yksityishenkilöille ja yrityksille. Ostaja (”Ostaja”, “Käyttäjä”) tekee kaupat POF Group Oy:n kanssa.

POF Second Hand:n tuotteiden myynnissä verokanta on normaali 24 %.

 

1. Myytävät kalusteet:

POF Second Hand myy käytettyjä Kalusteita ja sisustusesineitä yksityishenkilöille ja yrityksille. Kalusteiden arvo määritellään jokaisen tuotteen kohdalla erikseen POF Second Hand:n oman myyntiprosessin kautta. Myyntiprosessissa arvioidaan jokaisen Kalusteen arvo Kalusteen laadun ja kunnon perusteella. 

POF Second Hand ei toistaiseksi ota vastaan myyntiin Kalusteita yrityksen ulkopuolelta, vaan myyntiin tulevat tuotteet ovat POF Interior:n myyntisisustuksista poistuvia Kalusteita.

 

Verkkokaupan käyttöehdot

 

  1. Toimitus & ostettujen tavaroiden nouto

Tuotteiden toimitus tapahtuu Ostajan noudolla POF Group:n varastolta osoitteesta Ilmailunkatu 13 B, 33900 Tampere. Mikäli Ostaja ei pysty noutamaan ostamaansa tuotetta POF Group:n varastolta 14 pv sisällä, veloitamme lisäsäilytysajasta Ostajalta kohdan ”5. Tuotteen nouto- ja toimitusehdot, sekä varastointikulut ” ja 28 päivän jälkeen kauppa raukeaa automaattisesti.  Mikäli Ostaja haluaa tilata tuotteelle kuljetuksen, täytyy asiasta sopia erikseen POF:n asiakaspalvelun kanssa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen secondhand@pofinterior.fi . Tällöin toimitusmaksu jää Ostajan maksettavaksi ja tästä tulee erillinen lasku Ostajan ilmoittamaan sähköpostiin. Kuljetusmaksu määräytyy kuljetuksen etäisyyden, Tuotteen koon/painon ja Tuotteen materiaalin perusteella (esimerkiksi jos on särkyviä osia). Tuotetta ei lähetetä, ennen kuin lasku on maksettu.

POF Second Hand pidättää oikeuden hintojen ja kuljetusmaksujen, sekä ehtojen muuttamiseen koska tahansa.

 

1. Kalusteiden kunto

Verkkokaupassa myytävien Tuotteiden kunto on tarkistettu POF Second Hand:n toimesta, ja kaikki Tuotteet on kuntoluokiteltu ennen myyntiin laittoa. Suurin osa POF Second Hand:n myymistä Tuotteista on käytettyjä, myyntisisustuksista poistettuja tuotteita. Tuotteet myydään siinä kunnossa, kuin ne ovat ja mahdolliset viat on kerrottu erikseen tuotekuvauksissa. Lisäkuvia / tietoja tuotteiden kunnosta pystyy kyselemään osoitteesta: secondhand@pofinterior.fi

 

POF Second Hand:n tarkoitus on avoimesti kertoa tuotteiden mahdollisista vioista ja puutteista pyritään kertomaan mahdollisimman tarkasti etukäteen. On kuitenkin mahdollista, että Tuotteissa on kulumia ja muita käytöstä tulleita jälkiä, joita ei ole osattu ilmoittaa tarkasti etukäteen. Kuntoluokituksen avulla pystyy hahmottamaan tuotteen arvioidun kunnon.

 

Kuntoluokituksen asteikko:

 

  • Uusi/Käyttämätön: Uusi kaluste, joka ei ole ollut sisustuskäytössä. Varastoinnin jäljet ovat kuitenkin mahdollisia. Nämä ovat usein Giitu-verkkokaupan jäämistöä, joten ovat olleet myynnissä sisustusverkkokaupassa vuosina 2020-2024.

  • Erinomainen: Erinomaisessa kunnossa oleva kaluste, jossa on vain hyvin pieniä käytönjälkiä. Mahdolliset viat eivät vaikuta huonekalun yleisilmeeseen.

  • Hyvä: Hyväkuntoinen kaluste, jossa vähäisiä kuljetuksesta aiheutuneita jälkiä. Esimerkiksi pieniä naarmuja tai muita pieniä käytönjälkiä

  • Kohtalainen: Kaluste on kulunut ja siinä on kosmeettisia epäkohtia. Esimerkiksi pieniä naarmuja, painaumia, lohkeamia, säröjä tai värjäymiä.

  • Rikkinäinen: Tuotteesta saattaa puuttua jotain olennaisesti käyttöön vaikuttavia osia tai ne voivat olla rikki. Rikkinäisillä tuotteilla ei ole reklamaatio-oikeutta. 

2. Tuotteiden aitous

Kaikki verkkokaupassa myynnissä olevat Tuotteet ovat POF:n hankkimia. Mikäli tuote on ostettu käytettynä / vintagena, POF:lla ei voi olla 100 % varmuutta tuotteen aitoudesta ja vintage-tuotteiden kohdalla se mainitaan erikseen.

 

3. Kalusteen tilaaminen

POF käsittelee tilauksia ainoastaan oman verkkokauppansa kautta. Ostaja saa tilausvahvistuksen sähköpostitse, jolloin tilaus on sitova.

Tilauksen yhteydessä Ostaja hyväksyy toimitusehdot, ja sitoutuu noudattamaan niitä. Mikäli Verkkokaupassa esiintyy hinnoittelu-, laskenta-, tai kirjoitusvirheitä ei POF ole velvollinen toimittamaan tuotteita näiden virheellisten tietojen mukaisesti, vaan ne korjataan ennen tilauksen täyttämistä. Tällaisessa tilanteessa Ostaja voi luonnollisesti päättää, haluaako edelleen tilata kalusteen korjatuin ehdoin.

 

4. Hinnat ja toimituskulut

Toistaiseksi Verkkokaupassa on ainoastaan noutomahdollisuus POF:n varastolta osoitteesta Ilmailunkatu 13 B, 33900 Tampere. Tuotteet tulee noutaa varaston aukioloaikojen puitteissa, ja ne on noudettava 14 päivän sisällä tilauksen tekemisestä. Mikäli tuotetta ei ole noudettu 14 päivän sisällä tilauksesta, POF:lla on oikeus veloittaa Ostajalta kohdan ”5. Tuotteen nouto- ja toimitusehdot, sekä varastointikulut ” ja 21 päivän jälkeen kauppa raukeaa automaattisesti.

Poikkeustapauksissa voimme lähettää tuotteen asiakkaalle, mutta toimituskulut jäävät ostajan maksettavaksi ja ne määräytyvät tuotteen koon ja materiaalin sekä toimitusosoitteen mukaisesti. Mikäli asiakas toivoo, että tuote postitetaan, tulee asiakkaan olla yhteydessä Second Hand:n asiakaspalveluun postituksesta secondhand@pofinterior.fi.

Tuotteen hinta itsessään ei sisällä toimituskuluja. Toimituskulut määräytyvät Tuotteen koon, sekä toimitusosoitteen mukaan. Toimituskuluja ei pystytä ilmoittamaan ennen tuotteen ostamista, vaan ne lasketaan aina tapauskohtaisesti jokaisen tuotteen kohdalla erikseen. Toimituskuluista lähetetään asiakkaalle erillinen lasku, jonka maksettuaan tuote postitetaan.

Tuotteen myyntihinta määräytyy Verkkokaupassa tilaushetkellä vallitsevan myyntihinnan mukaan. Mikäli Verkkokaupassa on ostetun Tuotteen noutohetkellä kampanjahintoja voimassa joillekin tuoteryhmille, ei tällä ole vaikutusta aikaisemmin ostetun Tuotteen myyntihintaan.

Alennuksia, kuten koodilla lunastettavia etuja, ei voida myöntää jälkikäteen. Alennuksia ei voi yhdistää muihin tarjouksiin. Alennuksia tai lahjakortteja ei voi vaihtaa rahaksi.

 

5. Tuotteen nouto- ja toimitusehdot, sekä varastointikulut

5.1. Kalusteen nouto ja varastointi

Ostajan tulee noutaa hänelle myyty Kaluste kahden viikon kuluttua tilauksesta, ellei myöhäisemmästä toimituksesta ole erikseen sovittu. Tämä kuuluu Ostajan velvollisuuteen myötävaikuttaa kauppaan.

Mikäli Ostaja ei pääse noutamaan Kalustetta 14 vuorokauden sisällä, tai kykenee vastaanottamaan toimituksen vasta myöhempänä ajankohtana, on POF:n perittävä Ostajalta varastointimaksu varastointikulujen kattamiseksi.

Varastointimaksu alkanutta viikkoa kohden (alkaen kolmantena maanantaina ostopäivän jälkeen) on 35 € suurille Kalusteille 20 € keskikokoisille Kalusteille ja 10 € pienemmille Kalusteille.

Mikäli Ostaja ei kolmen viikon tai erikseen sovitun kohtuullisen lisäajan kuluessa ole noutanut Kalustetta varastolta, voi POF yksipuolisesti purkaa kaupan. POF:lla on tällöin oikeus vaatia noutamattomasta tilauksesta edellä mainittujen varastointikustannusten mukainen vahingonkorvaus, joka vähennetään kauppasummasta rahan palautuksen yhteydessä.

 

5.2. Kuljetuspalvelu

POF:lla ei lähtökohtaisesti ole kuljetuspalvelua kuin erikseen sovituissa tilauksissa. Tällöin toimitukset operoidaan joko POF:n omien kuljetusten yhteydessä, Postin tai Matkahuollon kautta. Ostaja vastaa toimituskustannuksista sekä tavaroiden sisäänkannosta itse.

Toimituskulut vaihtelevat palvelualueen mukaan ja perustuvat postinumeroon, sekä Kalusteen koko- ja materiaaliluokkaan (esim. särkyvät). Toimituksen hinta lasketaan manuaalisesti ja siitä lähetetään lasku ostajalle automaattisesti, mikäli kuljetuksesta on sovittu etukäteen. Toimituskustannukset voivat vaihdella 10 € - 100 € riippuen Tuotteen koosta ja materiaalista. 

 

6. Maksaminen

POF:n verkkokaupassa on useita maksutapoja. Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimivat Klarna Oy, Google Pay, Paypal, Apple Pay sekä luottokorttimaksut WIX Payments:n kautta. Tiliotteella ja korttilaskulla näkyy maksun saajana jonkin näistä vaihtoehdoista, jotka välittävät maksun kauppiaalle. Maksupalveluntarjoajilla on maksulaitoksen toimilupa.

 

7. Toimitusaika

Mikäli toimituksesta sovitaan, pystytään jo sopimusvaiheessa arvioimaan, milloin tuote lähetetään ja näin myös arvoitu toimitusaika. POF toimittaa myymänsä tuotteet Ostajalle joko omaa kuljetuskalustoaan käyttäen, tai kolmannen osapuolen kanssa tekemänsä kuljetussopimuksen perusteella.

POF ei vastaa ylivoimaisen esteen (force majeure) aiheuttamista viivästymisistä tai viivästyneen toimituksen aiheuttamista välillisistä haitoista. POF varaa itselleen oikeuden toimittaa tilatut tuotteet eri lähetyksissä.

 

8. Kalusteen palauttaminen

Asiakkaalla on oikeus syytä ilmoittamatta peruuttaa tilaus, tai palauttaa Verkkokaupasta ostamansa käyttämätön tuote 14 päivän kuluessa Tuotteen vastaanottamisesta ilmoittamalla siitä POF:lle.

Tuote tulee palauttaa 3 arkipäivän kuluessa tilauksen peruuttamisen jälkeen POF:n varastolle osoitteeseen Ilmailunkatu 13 B, 33900 Tampere. Palautus- tai peruutusilmoitus voidaan tehdä asiakaspalveluun sähköpostitse osoitteeseen secondhand@pofinterior.fi .

Kun Ostaja on vastaanottanut tuotteen, hänen on pidettävä se olennaisesti muuttumattomana siihen saakka, kunnes hän on päättänyt pitää Tuotteen. Jos palautettua Tuotetta on vastoin ostajan laissa säädettyä huolenpitovelvollisuutta käytetty, on POF:lla oikeus olla vastaanottamatta palautusta ja olla hyvittämättä Tuotteen hintaa.

POF ei vastaa peruutettujen Tuotteiden palautuskustannuksista ja Ostaja on vastuussa  (Kuluttajansuojalaki 20.1.1978/38) mukaisesti tavaroiden palauttamisesta johtuvista välittömistä kuluista. POF hyvittää Ostajalle peruutettujen tuotteiden arvon samaa maksutapaa käyttäen kuin tuotteen ostohetkellä.

POF suorittaa vastaanottamiensa maksusuoritusten palautuksen ilman viivettä ja kuitenkin viimeistään 14 päivän kuluessa Ostajan peruuttamisilmoituksen vastaanottamisesta.

POF:lla on oikeus pidättäytyä maksujen palautuksesta, kunnes POF on saanut Tuotteen takaisin ja tarkistanut tuotteen kunnon vastaavan myyntitilanteessa ollutta kuntoa. Kotiinkuljetustilauksissa POF ei palauta alkuperäistä toimituskulua.

Ostajalle ei aiheudu kustannuksia maksusuoritusten palauttamisesta. Mikäli Ostaja peruuttaa Tuotteen tilauksen, Ostajalle hyvitetään Tuotteesta Ostajan maksama hinta, vaikka Tuotteen hinta olisi myöhemmin muuttunut.

 

9. Reklamaatiot

Asiakkaan tulee tehdä reklamaatioilmoitus virheellisestä Tuotteesta POF:lle viimeistään seitsemän (7) päivän kuluessa Tuotteen vastaanottamisesta. Ilmoitus tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen secondhand@pofinterior.fi .

POF ei vastaa Ostajan aiheuttamista vaurioista, kuten Kalusteen väärinkäytöstä tai huolimattomuudesta johtuvista vioista. Kaikkien kalusteiden runko tarkistetaan laatutarkastuksen yhteydessä, mutta POF ei voi valmistajan tavoin tarjota runkotakuuta kalusteille. POF käsittelee reklamaatiot tapauskohtaisesti löytääkseen sopivan ratkaisun yhdessä Ostajan kanssa. Reklamaation pätevyys riippuu siitä, mihin kuntoluokkaan tuote on luokiteltu. 

 

POF käsittelee myös myöhemmin saapuvat reklamaatioilmoitukset, mutta ei ole korvausvelvollinen, mikäli tieto vaurioituneesta Tuotteesta saapuu yli 7 päivää Tuotteen toimituksen jälkeen. Tällaisessa tapauksessa POF:lla ei voi olla varmuutta siitä, miten Tuotetta on ostotapahtuman jälkeen käsitelty, varastoitu tai huollettu.

 

10. Lisäehdot

Ilmiselvien virheiden ilmetessä, esimerkiksi Tuotteiden hinnoittelussa, POF:lla on oikeus perua tapahtunut kauppa ja jättää virheellisesti hinnoiteltu Tuote toimittamatta. Tällöin POF palauttaa kauppasumman Ostajalle.

 

Muut ehdot

Jokaisella aktivoidulla termillä, jota käytetään tässä sopimuksessa, mutta jota ei ole muuten määritelty, on käytössään ehtojen mukainen merkitys.

bottom of page