top of page
  • Elizabeth Ritola ja Markku Hirvonen

Unelmien kaupunkikoti Kaplan

Päivitetty: 2. heinäk.

Rakentaja: Skanska

Kohde: Ranta-Tampellan Kaplan    

Asunto: A33 2H+KT+S+PARV. 60m2

Sisustus: Sofia Ala-Ajos / POF Interior

Kuvat: Samu Kaipio / POF Interior


Saimme Villa Lume-blogia kirjoittavan pariskunnan, Elisabeth Ritolan ja Markku Hirvosen, vieraaksemme Skanskan rakentamaan Kaplaniin. Hulppea 9-kerroksinen kaupunkikerrostalo sijoittuu uudelle Ranta-Tampellan asuinalueelle Näsijärven ja rantakanavan väliin kävelyetäisyydelle Tampereen ydinkeskustasta.

Myyntisisustettu malliasunto Skanskan rakentamassa uudiskohteessa Tampereen Ranta-Tampellan Kaplanissa.

6. kerroksessa sijaitseva avara 60m2 kaksio on upea kokonaisuus, josta avautuu näkymä kanavalle ja kävelykadulle.

Väriä ja inspiraatiota

Asuntoon toteutettu maanläheinen, mutta runsas sisustus luo tilaan lempeän, rentoutumaan kutsuvan tunnelman. Rauhallisen harmoninen kokonaisuus on saatu aikaan yhdistämällä hentoja roosan eri sävyjä messinkiin, ruskeaan ja mustaan.

”Runsas ja rohkea värien käyttö toimii tässä kohteessa erinomaisen hyvin ja kenties se onkin jotain, mitä voisimme ottaa täältä opiksi ja tuoda sitä enemmän omaankin kotiimme, jos vain uskalletaan.”
Myyntisisustettu uudiskohteen malliasunto Skanskan rakentamassa kerrostalossa Tampereen Ranta-Tampellan Kaplanissa.

Kaplanin vierailulta pari otti listalleen myös verhot. Ruskean sävyiset valoverhot luovat tilaan pehmeyttä, jota Elisabeth ja Markku omien sanojensa mukaan kaipaavat lisää kotiinsa. Heidän kotoaan löytyy jo ennestään useita tämän asunnon sisustuksessa käytettyjä trendikkäitä elementtejä, kuten Muubsin rustiikkisia ruukkuja sekä taulukollaaseja.

Pari korostaa, että kotia sisustetaan trendien sijaan ennen kaikkea itseään varten: ”Tärkeää on kirkastaa oma tyyli ja olla uskollinen valitulle tyylille kodin kaikissa tiloissa.”

Runsaat yksityiskohdat tarjoavat lähes loputtomasti silmänruokaa.
Hyväksi havaittuja ratkaisuja


Ajattoman mustavalkean sisustuksen ympärille on helppo rakentaa oman näköinen sisustus. Elisabethin ja Markun huomion saa myös keittiön lähes kattoon asti ulottuvat kaapit, jotka maksimoivat säilytystilan ja luovat viihtyisän ympäristön vaativallekin kotikokille.Kepeyttä tilaan tuovat Vitran Panton- ja Daw-tuolit sekä lautasten virkaa toimittavat roosan sävyiset Hemtexin marmoritarjottimet.

”Tavaroiden ammattitaitoisen sijoittelun ohella viimeistelty lopputulos syntyy oikeista tuotevalinnoista ja harkituista yksityiskohdista, jotka näkyvät aina kattauksessa myöden.” Pariskunta toteaa luetellen elementtejä, joilla yhtä lailla ammattilainen kuin oman kotinsa sisustaja saa aikaan viimeistellyn sisustuksen.Makuuhuoneessa Markkua ja Elisabethia ihastutti erityisesti pehmeä samettinen sängynpääty sekä tumman sävyinen runsas pestaus.

”Löydämme tästä kohteesta useita erittäin toimivia ja hyväksi havaittuja ratkaisuja, joita olemme valinneet omaankin kotiin. Esimerkiksi lattiasta kattoon ulottuvat ikkunapinnat sekä tiivis yhteys eri huoneiden välillä luo avaruutta ja tilan tuntua. ”

Jos Elisabeth ja Markku asuisivat tässä kodissa, heistä olisi kesäaamuina ihanaa viedä aamiaiskattaus terassille ja seurata kuinka päivän ensimmäiset hurjapäät jo ilakoivat Särkänniemen vuoristoradoissa. Kookas lasitettu terassi mahdollistaa vuodenaikojen vaihtelun seuraamisen mukavasti ja suojaisasti, ilman että tarvitsee poistua kotoa. Lasitetulle terassille voisi myös sovittaa esimerkiksi etätyöpisteen. Lämmittimen avulla tilaa olisi hyödynnettävissä lähes ympäri vuoden.Lasiterassin herkkuihin kuuluu Mariposan lepakkotuolin ympärille muodostettu löhöilynurkkaus sekä tyylikäs ruokailuryhmä.

Ympäristöystävällisiä asumisen unelmia


Voisimme hyvin nähdä tämän asunnon meidän kakkoskotina tai sijoitusasuntona. Tässä kiinteistössä ja lokaatiossa yhdistyy hyvin moni asia, mitä korkeatasoiselta vapaa-ajan asumiselta toivoisimme, kuten kattavat lähipalvelut, runsaat lapsiperheen aktiviteetit ja harrastusmahdollisuudet sekä vesialueen läheisyys ja luonnonrauha, toteavat vieraat.

”Se tunne, kun oma asumisen unelma toteutuu, on täysin ainutlaatuinen. Se on jotain, mikä muodostuu pitkäjänteisen säästämisen ja periksi antamattoman työnteon myötä asetettujen tavoitteiden saavuttamisesta, joka synnyttää syvää kiitollisuutta ihan joka päivä. Sitä on aika vaikea verrata mihinkään muuhun materian kautta saavutettavaan tunteeseen, koska koti on niin keskeinen osa meidän ihmisten elämää ja olemista.”

Luonto on pariskunnalle tärkeä asia asumisessa ohella myös sisustuksessa. Omaa kotiaan orgaanisen minimalismin ja skandimodernin elämäntyylin puitteissa sisustava pari kannattaa sisustamisessa kestäviä ratkaisuja. Heidän tyylissään näkyy vaikutteita japanilaisista sisustustyyleistä sekä luonnon positiivista vaikutusta korostavasta biofiliasta.

Sisustaminen on heille keino ilahduttaa läheisiä luomalla kaunis ja toimia elinympäristö, joka tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia. Kaplanissa heihin vetoaa erityisesti se, että rakentamisen joka vaiheessa on otettu huomioon RTS-ympäristöluokituksen arvoisesti kestävä kehittäminen sekä vastuullisuus.

16 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page