top of page
  • sofiayliharsila23

Hillityn elegantti Steniuksenkumpu

Kaupallinen yhteistyö: Bonava Suomi Oy

Pohjois-Euroopan johtavan asuntorakennuttajan, Bonavan, Steniuksenkummun kohteet sijaitsevat Tapiolan sykkeessä erinomaisten kulkuyhteyksien ja monipuolisten palveluiden lähellä. Vaikka viihdymme tällä hetkellä erinomaisesti Lempäälässä, elämä on epävarmaa ja jossakin kohtaa tulevaisuudessamme voi olla edessä muutto pääkaupunkiseudulle. En enää näe itseäni Helsingissä vaan nimenomaan jossakin sen lähiympäristössä. Länsimetron valmistuttua Espoo on kiinnostava ja sinne näyttää nousevan koko ajan erittäin mielekkäitä asumisratkaisuja. Tapiolan kaltainen alue olisi kutsuva monestakin syystä, sillä alue on jo valmiiksi hyvin muotoutunut ja siellä on kaikkea. Steniuksenkummulle rakenteilla olevat kaksi kotikorttelia ovat sijainniltaan ja ulkonäöltään juuri sellaisia, joissa voisin kuvitella perheemme viihtyvän, modernia kaupunkiympäristöä vehreissä maisemissa. Alueella on paljon ulkoilumahdollisuuksia, rantateitä ja sinne pääsee helposti niin autoillen kuin julkisilla liikennevälineillä. Alueella on myös paljon harrastusmahdollisuuksia niin lapsille kuin aikuisille.

Pääsin tutustumaan Steniuksenkumpu 1:n kohteeseen, joka on 101,5 -neliöinen koti, jossa on erilliskeittiö, kaksi wc-tilaa, oma sauna, lasitettu parveke, vaatehuone ja lattialämmitys. Koti on muuttovalmis päätyasunto, jolla on vain yksi seinänaapuri. Rauhallinen ja lämmintunnelmainen koti odottaa uusia asukkaita ja esiintyy kauniissa POFn luomassa myyntisisustuksessa.

Eteinen luo ensivaikutelman

Steniuksenkummun ensivaikutelma syntyy jo ulko-oven auetessa. Avara ja valoisa eteinen on kutsuva ja sen päässä häämöttää lämpimän arvokas kokonaisuus, jonka keskiössä on tummanvihreä samettisohva. Asunnon lämmin, arvokas ja pehmeä tunnelma on heti vahvana läsnä. Pitkä leveä eteinen tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia omannäköisille säilytysratkaisuille ja pitkä seinä on täydellinen pohja jollekin upealle taululle tai maalauskokonaisuudelle.

Moderni isoikkunainen ja käytännöllinen asunto luo fiiliksen kodista. Kun asuntoon astuu sisälle, tulee heti sellainen fiilis, että voisi keittää kahvit ja upota sohvan nurkkaan vaihtamaan kuulumisia perheen kanssa.
Olohuone on kodin sydän

Pikkulapsiperheenä vietämme paljon aikaa kotona ja siitä varmaan 70 % olohuoneen lattialla. Legot, lelut ja pikkuvauvan ryömimisprojekti tapahtuu kaikki keskellä olohuonetta ja minulle olohuone on aina kodin sydän. Olohuoneesta pitää löytyä mukava ja kaunis matto, tarpeeksi istumatilaa koko perheelle ja vieraille ja tarpeeksi tilaa puuhailla kaikki yhdessä. Niin palapelejä kuin leikkimielistä painia. Yhdessä kerääntyneinä sohvalle ja nojatuoleille katsomaan elokuvia tai höpöttämään niitä näitä. Olohuone on kutsuva. Hakolan upea tummanvihreä Lazy Velvet -sohva on kaiken keskipisteenä ja sitä täydentää saman sarjan rahit ja tämän ympärille asetetut mustat, puiset ja kermanväriset nahkaiset elementit tuntuvat kaikki oikein korostavan jalokivivihreän loistoa. Kokonaisuus näyttää aidolta, osista hiljalleen rakentuneelta, sellaiselta, että siellä oikeasti asutaan.

Hakolan Noma -lepotuoli tuo ryhdikkyyttä, mutta on samalla ihanan pehmeä lisä. Aivan eri maailmasta, mutta juuri täydellinen puuttuva palanen tähän tilaan. Messinki yksityiskohdissa ja valaisimessa tuo tunnelmallisuutta ja arvokkuutta entisestään.

Mustaa ja puuta ruokailutilassa

Ruokailutilan iso massiivipuinen Woody-ruokapöytä on upea centerpiece keittiöön. Pöydän ympärille mahtuu isompikin porukka viettämään iltaa tai nauttimaan brunssia. Mustat astiat ja aterimet tuovat kaunista kontrastia ja korostavat mustaa pöydänjalkaa. Kinuskinväriset verhot imartelevat tuota upeaa massiivipuista pöytälevyä ja klassiset mustat Pinna-tuolit sopivat kokonaisuuteen upeasti. Tila yhdistyy olohuoneeseen osittain seinän takaa, mutta siitä on näköyhteys ja tyyli jatkuu olohuoneesta keittiöön samanlaisena. Värimaailmaan sopii kaunis kuvioitu jättikokoinen matto ruokapöydän alla.

Isot ikkunat tekevät tilasta avaran tuntuisen ja puhtaan valkoinen vetimetön Puustellin keittiö lisää ilmavuuden tunnetta. Keittiön sisustuksessa jatkuu samat tutut mustat yksityiskohdat. Laadukkaat Boschin kodinkoneet tekevät keittiöstä täydellisen jokaiselle kotikokille. On aina ihanaa, kun voi tehdä ruokaa samassa tilanteessa, missä perhe ja ystävät voivat viihtyä. Minulle seurustelu ja ruoanlaitto ovat voittava paketti yhdessä.
Toimivat huoneet käytännöllisessä pohjassa

Makuuhuoneet eivät ole valtavia, mutta niillä on jokaisella selkeä rooli. Ison makuuhuoneen kyljessä on tilava vaatehuone, keittiöstä lähtevä huone on erillään muista makuuhuoneista ja sopii erinomaisesti työhuoneeksi. Lastenhuone on vanhempien makuuhuoneen vieressä asunnon toisessa päässä olohuoneesta katsottuna. 101,5 neliöön on saatu mahtumaan todella toimivalla pohjalla huoneet joka tarpeeseen ja tila, jossa voi viihtyä ja viihdyttää, vaikka toisella puolen kotia pitäisikin olla hiljaisempaa. Säilytystilaa löytyy hyvin Elfa-säilytysjärjestelmissä kautta asunnon.Koko asunnossa huokuu sellainen elegantti tyylikkyys ja rauhallisuus. Eteläparveke aukeaa kohti puista maisemaa ja tilavalle parvekkeelle mahtuu niin ruokailuryhmä koko perheelle kuin lepotuolit kahdelle. Kalusteet sopivat olohuoneen jatkeena olevalle parvekkeelle ja tavallaan jatkavat tuota kodin kaunista tunnelmaa myös parvekeikkunan toiselle puolelle.
Asunnon toimivuuden täydentää kompakti, mutta tilavan tuntuinen kylpyhuone, jossa on aivan upea sauna kauniilla upotetulla kiukaalla! Kokonainen lasiseinä ja lasiovi lisää avaruutta ja on todella arvokkaan näköinen valinta. Arvokkuus ja tyylikkyys näkyy myös kylpyhuoneessa. Isot näyttävät laatat jatkavat myös muualla näkyvää tumman ja valkoisen kaunista yhdistelmää. Toisessa wc-tilassa on samassa hyvä kodinhoito-tila, jossa on kätevä pyykkikaappi ja tilavaraus pesutornille. Käytännöllistä, minimalistisen kaunista ja erittäin viihtyisän selkeälinjaista.

Päällimmäisenä Steniuksenkummun kodista jäi mieleen sellainen hillitty elegantti kokonaisuus, joka huokuu arvokkuutta ja ajattomuutta. Sellainen koti, jossa näkisin meidät nyt koko perheenä, mutta missä voisin asua myös “sitten joskus” jos haluaisimme lähemmäksi kaupungin palveluja. Kaunis aaltomainen muotoilu ulkopuolelta katsottuna jättää vahvan muistijäljen ja muotokieli toimii esimerkiksi parvekkeen muotoilussa erittäin hyvin. Linjakas, mutta pehmeä. Elegantti, mutta kutsuva. Lämmin, mutta avaran valoisa.

Kaunis koti perheelle, joka viihtyy paljon kodin rauhassa.

0 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page