top of page
  • sofiayliharsila23

Ylellinen REDIn Majakka

Kaupallinen yhteistyö SRV Rakennus

Strictly Style -blogin kirjoittaja Hanna Väyrynen lähti kanssamme tutustumaan Helsingin Kalasatamassa sijaitsevaan kattohuoneistoon, johon saimme toteuttaa huipputason sisustuksen. Kyseinen hulppea asunto löytyy Rakennusyhtiö SRVn rakentaman REDIn Majakan huipulta, Suomen ensimmäisestä pilvenpiirtäjästä.

Majakan erikoisuutena on sijainti kauppakeskuksen ja metroaseman yhteydessä, mutta hyvien kulkuyhteyksien ja ostospaikkojen lisäksi tornitalo tarjoaa myös paljon muitakin palveluita, jotka ovat vertaansa vailla. Talon asukkailla on mahdollisuus hankkia esimerkiksi lemmikin hoitoa, kotisiivousta, pesulapalveluita tai vaikka handyman kiinnittämään tauluja.

Palveluiden ohella asuintornista löytyy myös useita erilaisia yhteistiloja, kuten juhla- ja kerhohuone, saunatiloja, kuntoilutila, iso kattoterassi ulkoporeammeella ja kesäkeittiöllä sekä 5. krs. sijaitseva puisto. Majakka kuulostaakin kaikin tavoin mahtavalta paikalta asua.

35krs. asunto 284: 120,5m2 + 9,5m2 viherhuone (3h + k + rt + s)Hanna tykästyi heti ensisilmäyksellä asunnon häikäiseviin maisemiin ja sisustuksellisiin yksityiskohtiin.

”Pakko sanoa jo heti alkuun, että tämä on ollut yksi kivoimpia ja sykähdyttävimpiä yhteistöitä toteuttaa.” Hanna aloittaa ja kertoo silmiin osuneen monia sellaisia piensisustuselementtejä, mitkä löytyvät hänen kodistaan tai joita hän on jo tovin kuolannut.

Asuntoa Hannan kuvaa kauniisti stailatuksi: tyylikkääksi, harmoniseksi ja kodikkaaksi kokonaisuudeksi.

”Olohuoneen ilmeeseen sopii kauniisti Vitran arvokas Eames lounge-tuoli, missä voisi ihailla edessä avautuvia kaupunkinäkymiä pienen ikuisuuden.” Hanna toteaa kokeiltuaan ja kertoo lisää ikkunoista avautuvista maisemista: ”En ole koskaan Helsingissä kokenut mitään vastaavaa näkymää. Hotelli Torni ja Stadika ovat lilliputteja näihin majesteettisiin näkymiin verrattuna.”

Ruokailutila merimaisemalla

Hanna kertoo avoimesti jo vierailun aikana, mikä on hänen lempipaikkansa asunnossa: ”Suosikkini tässä upeassa asunnossa taisi olla keittiön ja viherhuoneen välissä sijaitseva ruokailutila. Mitä ihania illanistujaisia tuossa voisikaan viettää ystävien kesken samalla ihaillen tuota ainutlaatuisen kaunista Helsinki-maisemaa, joka tarjoaa aina uutta nähtävää ja koettavaa vuodenaikojen ja kellonajan mukaan. Asunnon valon määrä on häikäisevä ympäri vuoden.”

Ulkoa tulevan valon lisäksi asunnossa on huomioitu eri tilojen valaistus, minkä myös Hanna nostaa esiin: ”Ruokatilaan valittu upea Jubileum-kattokruunu kiinnitti huomion tilan upeasti muotoiltuun kattoon ja erinomaisiin valoratkaisuihin.”

Maisemien ohella asunnon parhaaksi puoleksi Hanna nimeää avonaiset tilat: ”Pidin siitä, kuinka keittiö oli tässäkin asunnossa keskeisellä sijainnilla ja avoimilla ratkaisuillaan kodin sydän. Laskutilaa oli paljon ja kokkaillessa pystyy seurustelemaan niin ruokasalin kuin olohuoneen puolella olevien kanssa.”

Harmoniset huoneet

Tässä upeassa kattohuoneistossa kaikki pienimmätkin yksityiskohdat on huomioitu jo rakennusvaiheessa huoneiden sijoittelu mukaan lukien. Tämä myös Hanna huomaa heti: ”Asuntoon oli sisustettu upea makuuhuone, sekä tyylikäs työhuone, josta halutessaan saa myös makuuhuoneen. Molemmista huoneista avautui näkymät länteen Pasilan suuntaan. Eli aamuisin ei aurinko häikäise, vaan nukkumaan mennessä saat varmasti ihailla mitä kauneimpia auringonlaskuja.”

Tasokkaat kylpytilat

Sama avaruus, kuin muualla asunnossa, jatkuu asunnon kylpytiloissa, kodinhoitohuoneessa ja wc:ssä. Tilat on viimeistelty tasokkailla materiaaleilla ja täydennetty sointuvalla sisustuksella.”Kylpyhuone sekä saunaosasto oli poikkeuksellisen tilava ja valoisa. Vaikka itsessään kylpyhuone oli jo näyttävä, teki tämän tilan uniikiksi jälleen näkymät. Samalla kun peset hiuksia suihkussa, rentoudut työpäivän jälkeen ammeessa, tai istut saunan lämpimissä löylyissä, voit ihailla ikkunasta satamaan lipuvia Ruotsin-laivoja, horisontissa nousevaa jylhää Tuomiokirkkoa ja kaukana alla kimmeltävää merta.” Tämän Hannan luoman mielikuvan meistä jokainen haluaisi varmasti aidosti kokea.

Kaiken kaikkiaan asunto on levollinen ja hillitty kokonaisuus, jonka rauhallisuuteen on Hannan mielestä hyvä paeta kaupungin vilinää. ”Pidin asunnon yleisilmeen raikkaudesta. Skandinaavista yksinkertaisuutta yhdistettynä viehättävään japanilaiseen zen-fiilikseen. Ja sitä rauhaa tästä asunnosta todella löytyi. Vaikka olimme keskellä sykkivää kaupunkia, en kuullut asuntoon mitään kaupungin ääniä. Pelkkää hiljaisuutta ja taustalla kuuluvaa pehmeää musiikkia asunnon stereoista. Vaikka jalkojen juurissa on vilkas Itäväylä, metroyhteydet ja kauppakeskus palveluineen – ei niistä ollut tietoakaan tämän asunnon rauhassa. Kauniisti ja harmonisesti sisustetussa asunnossa oli helppo nähdä itsensäkin asuvan.”

krs.34 Asunto 282: 57m2 + 4m2 viherhuone (2h + kt)

Hanna kävi kurkistamassa myös samaan taloon kerrosta alemmaksi sisustamaamme kaksioon, jonka sisustus koostuu vaaleasta puusta ja mustista yksityiskohdista, jotka luovat tilaan kontrastia.

Tästäkin asunnosta Hanna löysi mieluisia yksityiskohtia: ”Ihastelin tovin ruokapöydän yllä komeilevaa Artekin käsikranaatti valaisinta sekä olohuoneesta löytyvää mustaa Mademoiselle-klassikkotuolia. Tuoli oli tuohon tilaan erinomainen valinta: arvokas ja upea, mutta yhtään takana avautuvalta näkymältä varastamatta.” Tuolien ja lampun ohella Marimekon lakanat makuuhuoneessa ja koristetyynyt olohuoneessa olivat Hanna mielestä nappivalintoja asuntoon.Kierroksen lopuksi Hanna paljastaa, että hänen lähipiirissään on ollut lähiaikoina oikein kunnon muuttobuumi. Hän ei omien sanojensa mukaan ollut edes itse osannut ajatella Kalasatamaa asuinpaikkanaan, mutta vierailun jälkeen hän kehottaa ehdottomasti pohtimaan aluetta sekä REDIn Majakkaa mahdolliseksi uudeksi kodiksi.

Jos siis esimerkiksi jompikumpi näistä asunnoista kiinnostaa, kannattaa vierailla SRVn sivuilla ja tarkistaa ovatko ne edelleen vapaana.

REDIn Majakan vapaat asunnot löydät täältä: ➤ SRV / muuttovalmis REDIn Majakka

1 katselukerta0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page