top of page
  • sofiayliharsila23

Elämäntyyli esille – rohkeasti persoonallinen koti

Päivitetty: 2. heinäk.

Yhdelle persoonallinen sisustus tarkoittaa oman kädenjäljen näkymistä esineissä, tauluissa ja kalusteissa. Toiselle se voi tarkoittaa runsautta, vahvoja värejä tai persoonallisia yksityiskohtia. Meille se tarkoittaa kodin olevan asujansa näköinen.

Sisustimme Skanska Kotien Jyväskylän Sointuun kaksi hyvin erilaista elämäntapaa esille tuovaa asuntoa. Rouhean rock-henkinen kaksio ja sen vastapainoksi harmonisen elegantti kolmio.

Sointu sijaitsee Jyväskylän Lutakossa, joka on elämää kuhiseva asuinalue. Lutakko toimii monien tapahtumien keskipisteenä tarjoten esimerkiksi livemusiikkia ympäri vuoden.Jyväskylän Sointu A34 52m2, 2H+KT+S, 6/8 kerros

Sisustus ja teksti: Atte Helenius

Asunnon sisustus sai inspiraationsa Lutakonaukion ja Paviljongin lukuisista tapahtumista ja konserteista. Tyylisuunnassa oli vahvasti mukana musiikki, rock-kulttuuri sekä vintage-kalusteet ja -esineet, jotka tuovat rohkeasti esille erilaista elämäntyyliä.

Asunto on tilava kaksio, jonka sisustamisessa on heitetty viimeisimmät sisustustrendit sivuun ja luotu siitä koti, jossa on iso annos ainutlaatuista persoonallisuutta!


Rohkeasti oman elämäntyylin inspiroima koti

Koti on paikka, jossa omat harrastukset ja mielenkiinnon kohteet saavat olla osa sisustusta. Esimerkiksi tässä kodissa käytetyt musiikkiin viittaavat esineet yhdessä muiden omaperäisten yksityiskohtien kanssa tuovat kuvitteellisen asujan elämäntyyliä esille.

Sisustuksessa käytetyt 50-luvun Teak-kalusteet, kulutettu ruskea nahka, tummat sävyt ja belgialasesta tehtaasta peräisin olevat valaisimet antavat asunnolle rouhean ja backstage-estetiikkaa henkivän fiiliksen.Upean sisustuksen saa aikaan myös kestävillä secondhand-tuotteilla. Mutta mistä voi tänä päivänä löytää 50-luvun kalusteita tai muita harvinaisia vintage-tuotteita?

Tämän asunnon tuotteista esimerkiksi Børge Mogensenin Teak-kaappi, Harry Bertoian tuolit ja upea afghanistanilainen villamatto löytyivät ruotsalaisesta nettihuutokaupasta. Industrial-fiilistä tuovat tehdasvalaisimet löytyivät suomalaisesta vintage-liikkeestä Helsingistä.

On palkitsevaa tehdä löytöjä antiikkikauppiailta sekä netin myyntipalstoilta. Kun tekee kodin sisustamisesta seikkailun, vastaan tulee varmasti paljon jännittäviä esineitä.Tämä teema oli minulle todella inspiroiva. Koin onnistuneeni luomaan oikeanlaisen tunnelman asuntoon, joka kohoaa kulttuurin keskittymässä.

Jyväskylän Sointu A37 68m2 3H+KT+S 7/8 kerros

Sisustus ja teksti: Sofia Ala-Ajos

Harrastukset saavat näkyä kotona. Balettiasuja ja kärkitossuja ei tarvitse lapsiperheenkään piilottaa kaappiin, vaan elämän intohimot voivat olla osa luovan ihmisen kodin sisustusta. Tässä tilavan kolmion suunnittelussa näkyvät vaikutteet musiikki- ja tanssiharrastuksista. Lutakon kaupunkielämän menevät sävelet soivat myöskin tämän kodin tunnelmassa.
Klassikoita ja harkittuja yksityskohtia

Asunnon harmonisen tunnelman luovat upeat design-klassikot, kuten valkoiset Vitran Panton -tuolit sekä Ilmari Tapiovaaran suunnittelema musta Mademoiselle -tuoli.

Panton on yksi huonekalumuotoilun tunnetuimmista tuotteista. Sen soljuva ja kevyt ulkomuoto tuo mieleen tanssin eleganssin ja siksi se sopii täydellisesti tähän kokonaisuuteen. Olohuoneen Mademoiselle tuo puolestaan tilaan klassista tyylikkyyttä.

Yksityiskohdilla on merkitystä. Asunnon väri- ja materiaalipaletissa käytetyt lämpimät sävyt, mielenkiintoiset kuviot sekä ripaus marmoria ja messinkiä tekevät lopputuloksesta pehmeän tyylikkään.

Lastenhuone on lapsen oma valtakunta

Lutakon alue on oiva asuinpaikka myös lapsiperheelle. Lukuisat ajanviettomahdollisuudet kuten Tanssisalin lastenkonsertit ja yhteiset ulkoilualueet vetävät myös lapsiperheitä puoleensa.

Kodin toisesta makuuhuoneesta luotiin persoonallinen ja innostava tila perheen pienimmälle. Kun otetaan huomioon lapsen yksilölliset tarpeet ja toiveet, unelmien lastenhuone syntyy. Viihtyisässä leikkipaikassa onkin vain mielikuvitus rajana!

Tässä pienen ballerinan omassa tilassa on mittasuhteiltaan sopivan kokoiset kalusteet ja katseenvangitsijoina kauniit taulut.Kodin sisutuksessa mietin kokonaisuutta tarkkaan kalusteiden muodoista lähtien. Halusin, että tässä kokonaisuudessa välittyy tanssin ja klassisen musiikin eleganssi sekä harmonisuus.

Kerro meille, miten sinä olet tuonut oman elämäntyylisi osaksi sisustusta?

2 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page