top of page
  • sofiayliharsila23

Valolla ja väreillä lämpöä pimeyden keskelle

Elämme pimeää aikaa, jossa harmaat päivät seuraavat toisiaan auringon paistaessa vain harvoina aamuina. Ulkomaille ei pääse näinä poikkeuksellisina aikoina ja valkoinen lumi kirkastaa harmaat päivät vasta joulukuun loppupuolella. Halusimme tuoda valoa ja lämpöä sisustuksillamme Skanskan Tampereelle rakentuvan Härmälänrannan uusiin kohteisiin Rollikkaan ja Sampoon.

”Härmälänrannan asuinalueen suunnittelua on alusta asti ohjannut ajatus hyvän olon asumisesta. Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että uimaan voi pulahtaa omasta kotirannasta. Härmälänrantaa on suunniteltu sillä ajatuksella, että kotonakin voisi olla kuin lomalla. Kun Härmälänranta valmistuu lopullisesti 2020-luvun puolivälissä, voivat alueelle muuttaneet onnitella itseään onnistuneista kaupoista arvostetulla asuinalueella.” – Skanska kodit

Tampereen Härmälänrannan Sampo A04 84,5 m2, 3h+kt+s, 1/7 kerros

Iloisen värikkäästi ja lämpimästi sisustettu kolmio, joka vie rantatunnelmiin kaamoksen keskellä. Beach House -tyyliin sisustettu asunto Pyhäjärven rannalla on leikkisä ja hauska, aivan kuin olisi rantahiekoilla Torremolinoksen vilinöissä!

Sinisen ja hiekan sävyillä tehty kotoisa tunnelma on suunniteltu ajatellen rentoutumista aurinkotuolissa auringon alla, kitaran soidessa ilman kiirettä ja huolia.

Tunnelman tekevät yksityiskohdat

Simpukanmuotoinen lepotuoli, surffilauta, meriheinäiset kattovalaisimet – rantafiiliksiin vieviä yksityiskohtia suunnitellessa oli raikasta heittäytyä sisustamaan vähemmän vakavaa tyyliä. Toivottavasti sisustus tuo monelle iloa ja inspiraatiota syksyn sateisiin!

Tämän asunnon sisustuksen materiaaleissa on suosittu luonnonmateriaaleja kuten puuta, rottinkia ja juuttia. Teemaan sopivat useat värikkäät taulut lisäävät kivasti elämää muuten vaaleille seinäpinnoille.

Asunnon toimivat ratkaisut, esimerkiksi lattiasta lähes kattoon saakka ulottuvat suuret ikkunat, tuovat runsaasti luonnonvaloa.

Istuessani asunnon simpukkatuolissa kitaraa soitellen, huomaan ympäröivän sisustuksen rauhallisuuden ja valoisan tunnelman onnistuneen.

Tampereen Härmälänrannan Rollikka A17 50,5 m2 2h+kt, 2/7 kerros

Japandi-tyyliin sisustettu tilava parvekkeellinen kaksio, joka on täynnä mielenkiintoisia tekstuureita ja lämpimiä yksityiskohtia.

Japandi on sisustustyyli, jossa yhdistyvät japanilainen ja skandinaavinen kulttuuri sekä toisiaan tukevat sisustukselliset ratkaisut. Japanilainen estetiikka ”Wabi-sabi” yhdistyy skandinaavisen lämmön ja hyggeilyn kanssa.

Näin asunnossa voi fiilistellä valaistuksen ja maanläheisten sävyjen luomaa rauhallista tunnelmaa sekä ajatusta harmonisesta ja lämpimästä kodista, jossa viettää harmaita syysiltoja.

Sisustuksen kulmakivet

Hillityt sävyt ja luonnon inspiroimat maanläheiset materiaalit puu, bambu, villa, pellava ja savi. Värit ja materiaalit pinnoilla sekä tekstiileissä yhdistävät toimivasti minimalistisuuden ja rouhean runsauden rauhoittavaksi kokonaisuudeksi.

Sisustuksesta löytyvät japanilaiseen tyyliin ominaiset matalat, lähellä lattiaa olevat huonekalut. Sohva, sänky ja sohvapöytä yhdistyvät mustan kontrastin kanssa skandinaaviseen suoraviivaiseen ja lämpimän vaaleaan tyyliin.

Asunnon päävalaistuksen luovat aasialaisia kalanpyydyksiä muistuttavat, käsintehdyt bambuiset riippuvalaisimet. Ne antavat ympärilleen lämpimän ja luonnonläheisen fiiliksen.

Kauneutta epätäydellisyydessä

Härmälänrannan Rollikan asunnossa näkee monia kiinnostavia elementtejä, joissa näkyvät kädenjälki ja ajan patina. Ne tuovat sisustukseen kosketuksen japanilaista Wabi-Sabi estetiikkaa, joka korostaa aitoutta ja ideologiaa, jossa epätäydellisyyden hyväksyntää pidetään kauniina.

Sisustussuunnittelijan näkökulmasta haluan kannustaa jokaista kotinsa sisustamisesta kiinnostunutta kokeilemaan rohkeasti omilla käsillä itse tekemiään esineitä, huonekaluja ja mitä ikinä luovuus tuokaan mieleen. Persoonalliset ja uniikit luomukset tuovat kodin sisustukseen luonnetta.

2 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page