top of page
  • Writer's pictureSofia Ala-Aos

Tyylikäs ja toimiva Lapuan Siltavahti

Päivitetty: 10. heinäk.

Kaupallinen yhteistyö Lujakoti

Lapuanjoen varrella sijaitseva Lujakodin Lapuan Siltavahti tarjoaa käytännöllistä kerrostaloasumista tyylistä tinkimättä. Pääsimme sisustamaan kohteesta yksiön, kaksion ja kolmion. Asunnoissa korostuvat käytännölliset pohjaratkaisut ja suuret pinta-alat, jotka antoivat paljon tilaa sisustussuunnittelijoidemme mielikuvitukselle. Inspiraationa toimivat upea jokiranta, historiallinen Vanhan Paukun alue ja lapualaiset designbrändit.


Skandinaavista muotoilua ja kotimaisia designbrändejä

As 36 2H + KT + S + Parveke 55m2

Sisustus ja teksti: Atte Helenius

Sisustussuunnitelmaa tehdessäni, huomasin ensimmäisenä asunnon toimivan pohjaratkaisun. Kaksion suuri pinta-ala antoi paljon tilaa luovuudelle, sillä tilavaan asuntoon mahtuivat olohuone, makuuhuone, erillinen ruokatila sekä kylpyhuone ja sauna. Sisustuksessa tarkoitukseni oli korostaa asunnon toiminnallisuutta ja miten näen sen soveltuvan moneen eri elämäntilanteeseen mahdollistaen toimivan arjen niin omakotitalosta kerrostaloon muuttavalle kuin ensiasunnon ostajalle.
Luonto ja Siltavahdin vieressä sijaitseva ihana jokiranta inspiroivat asunnon sisustusvalinnoissa. Valitsin väreiksi luonnollisia ja maanläheisiä sävyjä yhdistettynä raikkaaseen salvianvihreään. Sisustuksessa kestävät ja luonnonläheiset materiaalit loivat kaksiosta skandinaaviselle sisustustyylille uskollisen kokonaisuuden. Puu, villa ja pellava muodostivat tämän sisustuksen kulmakivet.

Valitsin asuntoon skandinaavista muotoilua edustavia huonekaluja, joista olohuoneeseen valikoitui todellinen tulevaisuuden designklassikko: Hakolan Noma -nojatuoli. Kotimaisen Hakolan Noma -tuolin runko on valmistettu saarnista ja istuin- ja selkäosa kasviparkitusta nahasta. Tuolit puhuvat skandinaavisen designin kieltä ja ne kestävät aikaa niin muotoilun kuin kulutuksenkin puolesta. Salvianvihreä Finarte Vega -villamatto yhdistettynä maanläheisiin sävyihin antaa raikkaan ilmeen olohuoneen harmoniseen sisustukseen.

Keittiötä suunnitellessani olin positiivisesti yllättynyt erillisestä ruokatilasta. Valitsin ruokatilaan tanskalaista designia edustavan Muuton Nerd -ruokapöydäntuolit ja minimalistisen Skagerakin Georg -ruokapöydän. Halusin korostaa ruokatilan huonekaluvalinnoilla tilan toiminnallisuutta – tämä ratkaisu sopii erinomaisesti ruoanlaittoa rakastavalle. Asunto säilyttää modernin ja avaran ilmeen, vaikka erillinen ruokatila erottaakin olohuoneen keittiöstä.


Sisustuksesta voi bongata myös paikallista designosaamista. Villa- ja pellavatekstiilit tulivat asuntoon lähes naapurista, sillä tekstiilit haettiin Vanhan Paukun alueella sijaitsevasta Lapuan Kankurien tehtaanmyymälästä. Suositulla designbrändillä on tehtaanmyymälän lisäksi verkkokauppa, sekä myymälät Helsingissä ja Japanissa. Lapuan Kankureiden tehdas sijaitsee myös Lapualla, joten brändi edustaa kotimaista ja paikallista designosaamista parhaimmillaan. Kylpyhuoneeseen sijoitin vielä nuoren Puhdas Companyn kauniit pyykkietikkapullot, jotka myös valmistetaan kokonaan käsityönä Lapualla.


Asunnon tunnelmassa onnistuin mielestäni yhdistämään kauniin skandinaavisen muotoilun toiminnalliseen kotiin.

Hienostunut asunto aikuiseen makuun

As 31 3H + KT + S + Parveke 65 m2

Sisustus ja teksti: Sofia Ala-Ajos

Tämä ihastuttava kolmio on monien mahdollisuuksien koti. Se sopii lapsiperheille, lemmikkitalouksille tai omakotitalosta muuttaville pariskunnille. Asunnon avarat tilat ovatkin varsinaista luksusta kerrostaloasumista ajatellen!

Sisustus sai inspiraationsa asunnon vaaleista puupinnoista sekä taloa ympäröivästä kauniista luonnosta. Valitsin asunnon väreiksi vihreän, valkotammen, messingin ja beigen eri sävyjä. Tavoitteeni oli luoda arvokas, harmoninen ja kodikas kokonaisuus, joka istuu Lapuan rauhalliseen miljööseen.

Kuvittelin asuntoon tyylitietoisen pariskunnan, jolta lapset ovat mahdollisesti muuttaneet pois kotoa ja asumisesta halutaan nauttia ilman omakotitalon mukana tulevia askareita. Kulttuurinnälkäisille aikuisille on paljon mahdollisuuksia naapurissa olevalla Vanhan Paukun alueella ja jokiranta mahdollistaa iltakävelyt idyllisellä rantatiellä.Tavoittelin olohuoneessa hienostunutta tunnelmaa, joka kutsuu luokseen istumaan iltaa ystävien kanssa viinilasin äärellä. Tyylikäs vaaleanharmaa HT Collectionin Como -sohva sijoitettiin pitkälle seinälle, jotta siinä istuessa voi katsella Lapuanjoen suuntaan. Sohvan pariksi valitsin Hakolan upeat Day -lepotuolit. Tuolien kaunis muotokieli ja pehmeä samettipinta luovat olohuoneeseen arvokasta ja viihtyisää tunnelmaa.

Tanskalaisen House Doctorin ajatonta muotoilua edustava, messinkinen Twice -pöytävalaisin toimii tilan katseenvangitsijana TV-tason päällä. Olohuoneen sisustuksen täydentävät Hakolan malliston vihreät rahit, joita on helppo liikutella ja hyödyntää ylimääräisinä istumapaikkoina.Asunnon ehdoton kruunu on iso olohuone, joka antaa joustavat raamit kalustesijoittelulle ja mahdollistaa neliöiden hyödyntämisen asukkaalle sopivalla tavalla. Omassa suunnitelmassani tein etätyöpisteen toiseen makuuhuoneeseen, mutta etätyöpiste on mahdollista siirtää myös suuren olohuoneen puolelle. Silloin yhden makuuhuoneista voi muuttaa vaikkapa lastenhuoneeksi.Tiloja yhdistivät valkotammiset kalusteet ruokatilassa, olohuoneessa ja työhuoneessa sekä viherkasvit ja kuivakukat. Kaunis valkotammi ja kuivakukka-asetelmien lempeät sävyt yhdessä tekevät asuntoon huolitellun ja harmonisen tunnelman.


Rohkeaa sinistä ja pehmeää samettia

AS 29 1H 36 m2

Sisustus ja teksti: Sofia Ala-Ajos ja Atte Helenius

Suunnittelimme yhdessä yksiön sisustuksen, tavoitteena tehdä yksiöstä monipuolinen koti tinkimättä eri toiminnallisuuksista. Käytännöllinen pohjaratkaisu sekä huonekalujen oikeat mittasuhteet mahdollistivat asuntoon mm. työpisteen ja 4-hengen ruokailuryhmän, joka on todella poikkeuksellista kerrostaloyksiöissä.

Kuvittelimme asuntoon nuorekkaan asukkaan, joka haluaa asua lähellä keskustan palveluita. Asunto mukautuu myös opiskeluun tai etätyön tekemiseen sekä kavereiden kanssa oleskeluun.Tähän sisustukseen halusimme tuoda rohkeasti väriä! Veden äärellä sijaitseva Siltavahti inspiroi valitsemaan sisustukseen sinisen eri sävyjä, joita halusimme korostaa raikkaalla oranssilla. Sametti, metalli ja marmori muodostivat rohkean ja trendikkään sisustuksen kulmakivet.

Tämän sisustuksen sydän on ehdottomasti Sofacompanyn sininen vakosamettisohva, jonka ympärille toimme valkoisen marmoripöydän sekä mustia metallikalusteita. Valkoiset seinät saivat väriä näyttävistä tauluista, jotka kehystävät sohvaa ja sänkyä.


Sisustuksen kiinnostavana keskipisteenä loistaa musta Kartellin Masters -tuoli. Kaunis ja ilmava työtuoli pitää tilan avarana, vaikka lähes kaikki neliöt ovatkin sisutuksessa hyödynnetty.

Asunnon koruina ovat kauniit valaisimet. J-linen lattiavalaisimen ja musta kattokruunun yhtenäinen muotokieli viimeistelevät rohkean kokonaisuuden.


Idyllinen ympäristö inspiroi sisustajia

Aamukävelyt jokirannassa vai lenkkireitti Lapuan keskustan halki – näistä ei tarvitse Siltavahdissa valita. Kotipihasta lähtevä tunnelmallinen Lapuanjoen rantatie jatkuu kulttuurikeskuksen ja keskustan läpi kirkolle saakka. Keskustakin on vain kilometrin päässä Siltavahdin kotiovelta, joten kaikki palvelut ovat lähellä ja helposti saatavilla. Ympäristö ja asunnot antavat idyllisen ja huolettoman vaihtoehdon omakotitalossa asumiselle.

Lapuan Siltavahdin vieressä sijaitseva Vanhan Paukun alue on kulttuurillisesti ja historiallisesti merkittävä keskittymä Lapualla. Vuosina 1923-1976 alueella toimi Valtion Patruunatehdas, jonka toiminta keskeytyi surullisen kuuluisaan räjähdykseen huhtikuun 13. päivä 1976. Patruunatehdas siirrettiin myöhemmin pois keskustan lähettyviltä, ja alue sai uuden elämän kulttuuri- ja yrityskeskuksena. Lapualaisten olohuoneeksikin kutsutulla alueella sijaitsevat mm. useat eri museot ja galleriat, kaupunginkirjasto, musiikki- ja kansalaisopisto, teatteri- ja elokuvateatteri sekä Lapuan Kankureiden tehtaanmyymälä. Alue on monipuolisessa käytössä myös erilaisten tapahtumien järjestämisessä.

Jos kerrostaloelämä Lapuan jokirannassa alkoi kuulostaa hyvältä, käy tutustumassa kohteisiin tarkemmin!

Lisätietoja löydät Etuovesta ja Lujakodin omilta sivuilta.


1 katselukerta0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page